Menu Close

Duiken

reserveer jouw duiken in spanje

Duiken in Spanje aan de Costa del Sol en Costa Tropical is verrassend mooi, spectaculair en biedt je veel meer dan je eerst zou denken.

duiken en snorkelen in spanje

Het duiken is Spanje is zo veel mooier en gaver dan je in eerste instantie zou vermoeden. Niet voor niets hebben recentelijk de wereldkampioenschappen onderwater fotografie bij ons plaats gevonden. Wat mag je verwachten van duiken in Spanje :

 • Super helder water en een water temperatuur welke varieert tussen mei en oktober van 18 graden tot 26 graden Celsius.
 • Zeeleven welke varieert van dolfijnen, Mola Mola tot en met wolken van sardine’s em n het reguliere zeeleven van de Mediterrenean.
 • Altijd mooi zonnig weer.

Het duiken in Spanje is ook zeer bereikbaar voor iedereen, als prive persoon. als duikclub, als duikschool en als groep.

Een korte introductie over ons duikcentrum Dutch Scuba Divers, gevestigd aan de Avenida de Andalucia local 163B, 29751 Caleta de Vélez, Málaga, Andalusië in Zuid Spanje. Gevestigd bij de haven van Caleta de Vélez aan de Costa del Sol zo’n 30 kilometer ten oosten van Malaga.

Verblijven in Spanje betekent, zon, lekker eten en drinken voor een redelijke prijs, een betaalbare vlucht naar Malaga en heel veel zien onderwater tijdens duiken en na het duiken.

Dutch Scuba Divers: neemt je alle rompslomp uit handen zodat je, jezelf kunt concentreren op het duiken (en indien gewenst op de duikcursussen) wij zorgen voor de juiste en perfecte duikmaterialen, de boot, de innerlijke verzorging (eten en drinken aan boord) de verplichte verzekeringen en vergunningen. Onze prijs is ‘ALL Inn’, geen verborgen of achteraf kosten, wel zo makkelijk en duidelijk.

Dus Dutch Scuba Divers zorgt voor een geheel ontspannen duikvakantie.

Ook aan een betaalbaar verblijf is gedacht. In de haven van Caleta de Vélez hebben wij een deal met hotel El Puerto. Op slechts 200 meter van het duikcentrum en onze ‘duik boten’. Ook in Torre del Mar en Torrox Costa kunnen wij strandhotels voor jullie verzorgen zoals Iberostar Torrox. Uiteraard verzorgen wij tevens het vervoer naar Caleta de Vélez voor jullie. Ook de partners die niet duiken zullen zich kunnen vermaken. De stranden van de Costa del Sol, de winkels van Malaga, de cultuur van Andalusië, alles is voorhanden.

Je kunt als instructeur of duikschool ook bij ons terecht voor het doen van open water duiken voor welke duikopleiding ook.

Immers ons water is altijd goed en helder van zicht gecombineerd met juiste dieptes, veel vis en de juiste temperatuur. Zo kun je de klanten van jullie duikschool ook extra service aanbieden, extra duikcursussen zoals diepduiken (in Nederland is dat niet zo eenvoudig), extra verkoop (zoals een duikcomputer, SMB en spool) Kortom, ook jullie duikschool kan hier zijn voordeel uithalen.

Op iedere 8 cursisten/ duikers welke je meeneemt, duikt 1 instructeur volledig gratis. Ook dat is dus zeer aantrekkelijk.

Genieten van al het moois dat de Costa del Sol te bieden heeft, niet alleen een fantastisch mooi en gevarieerde onderwaterwereld. Wat niet onbelangrijk is, ook nog eens een heerlijke eet- en drinkcultuur gecombineerd met fijne stranden en een super interessante geschiedenis en cultuur. Kortom voor iedereen een mooie vakantie in het zonnige zuiden van Spanje

Ons duikcentrum beschikt over twee boten, welke naar keuze of wens ingezet kunnen worden.

 • Een RIB-boot van 8 meter lang met een 200HP Yahama buitenboordmotor. Uiteraard voorzien van een flessenrek en een perfecte duikladder waarmee je eenvoudig, niet geheel onbelangrijk, weer op de boot terug kunt komen. De boot kan ingezet worden voor een enkele duik of voor een zogenaamde dubbeltank duik (2 duiken)

Standaard aanwezig aan boord is, zuurstof, EHBO kit, koffie, thee, water en lichte snacks. Voor na de duik is er een After Dive biertje aan boord. Dit is de Buceolanda II, behoudens de kapitein en begeleiding kunnen er ook nog 8 duikers mee aan boord.

Tevens kan deze boot geheel naar eigen wens worden ingezet, of gehuurd worden ( enkel met kapitein en bootsman )

 • Een zogenaamde DAG boot is de Aquabell 33 van 11 meter lang en 3.5 meter breed. De Buceolanda I is uitgerust met 2 x 200HP Deutz Vetus buitenboordmotoren en is dus een comfortabele snelle boot. Aan boord beschikken we over, zuurstof, EHBO kit, toilet, kombuis, droge bergruimte, omkleedruimte, een zwemplateau en een perfecte duikladder. Uiteraard ook op deze boot, koffie, thee, water, lichte snacks, lunch en een After Dive biertje.

Tevens kan deze boot geheel naar eigen wens worden ingezet, of gehuurd worden ( enkel met kapitein en bootsman )

Ons duikcentrum beschikt over:

 • Aluminium 80cft (12 liter) flessen
 • TUSA Liberator BCD’s met geïntegreerde loodpockets.
 • TUSA 5mm boots
 • TUSA SOLLA open hielvinnen
 • TUSA CEOS duikmaskers
 • TUSA Elite snorkels
 • TUSA RS1001 DIN-ademautomaten.
 • Mares 7mm overal pakken met vaste cap in alle maten.
 • Mares Puck Pro + duikcomputer
 • Duiklampen
 • Polskompassen
 • SMB (Verplicht per buddypaar)
 • Mares handschoenen van 3mm
 • Soft lood van 1 en 2 kilogram.
 • Lucht en Nitrox tot 40%

Onze vaste staf welke bestaat uit 3 kapiteins welke allen ook SSI-duikinstructeur zijn. Een Instructor Trainer, een Instructor Certifier, 2 Advanced Open Water Instructors en 2 Divemasters.

Onze vaste staf spreekt: Nederlands, Duits, Frans, Spaans en Engels.