Menu Close

Duikplaatsen

Onze duikplaatsen behoren tot de “mooiste” van Spanje. Wij varen dagelijks naar de Cerro Gordo, ons nationale onderwaterpark.

reserveer jouw duiken in spanje

Duiken en snorkelen doen we op de diverse duikplaatsen welke voornamelijk gelokaliseerd zijn in het nationale park Cerro Gordo en op de kliffen van Marina del Este en La Herradura. Voor enkel en alleen het snorkelen of een startende duikopleiding zoals Try Scuba, Scuba Diver of de Open water diver duikopleiding hebben we ook ondiepere duikplaatsen welke ook wat dichterbij het duikcentrum liggen.

Al onze duikplaatsen liggen op globaal 30 – 60 minuten varen vanaf de haven van Caleta de Velez.

Het duiken in Spanje en dan zeker aan de Costa del Sol en de Cerro Gordo typeert zich het beste met kristal helder water ( tenzij we langere tijd een westenwind “Poniënte” hebben ) relatief weinig stroming ( indien dit wel het geval is staat het aangegeven ) en altijd veel vis zoals ; Mola Mola, tonijn, barracuda, octopus, flying gurnard, conger- en murray eels, sardina’s, eagle rays, rifvissen en allerlei soortes softkoralen.

Tijdens de boottocht is de kans groot dat we dolfijnen zien ( zeker in de periode juni. Juli en augustus ) hetzelfde geldt voor “vliegende vis” Kortom een spectaculaire boottocht want naast deze dieren is ook het landschap waanzinnig mooi. ( Onderstaande film is gemaakt door Different Scuba Diving uit Granada een aan ons gelieerd Spaans duikcentrum )

De duikplaatsen welke wij gebruiken voor het snorkelen en het verzorgen van een beginner duikopleidingen zijn onderverdeeld in dieptes en moeilijkheidsgraad :

+             simpel ( snorkelen en duikopleidingen )

++          redelijk eenvoudig ( snorkelen en duikopleidingen )

+++        Kan lastig zijn ( verraderlijke stroming ) maar hoeft niet ( alleen duiken )

++++     Minimaal advanced diver niveau i.v.m. diepte en stroming ( alleen duiken )

+ Mezquitilla :

Dit rif ligt op slechts 10 minuten varen vanaf onze thuisbasis en heeft diverse steen- en rots structuren hetgeen het duiken en snorkelen uitermate interessant maakt. De diepte varieert van 4 meter tot en met 12 meter diepte. Het onderwater leven welke je hier voornamelijk tegenkomt bestaat uit : steenvis, murray eels, kleinere rifvissen, octopus, sardina’s en het reguliere Middellandse Zee zeeleven. ( deze plaats is qua zicht wel weers afhankelijk, we kunnen enkel en alleen de dag zelf bepalen of we hier kunnen snorkelen en/of duiken.

+ Torrox wreck Delphin

Vlak voor de kust van Torrox Calaceite ( op 20 minuten varen vanaf onze thuishaven ) ligt dit vrachtschip welke op de rotsen is gelopen. Op slechts 4 – 6 meter diepte ligt dit ruim 80 meter lange wrak welke schitterend begroeid is en vol zit met zeeleven van allerlei pluimage. Uitermate geschikt voor een dag snorkelen of een “shallow dive” of duik tijdens de opleiding.

+ Nerja Burriana

Aan de oostzijde van dit prachtige strand in Nerja bevinden zich diverse grotje en “swim throughs” welke niet diep liggen en dus uitermate geschikt zijn om te snorkelen. Nog geen 30 minuten van onze thuishaven zul je versteld staan van de waanzinnige mooie natuur welke je hier gaat aantreffen. Neem je camera dus mee ( foto’s vanaf het water zijn echt heel erg gaaf ) De diepte varieert van 2 – 12 meter.

++ Maro cliffs.

Zoals het woord al zegt, op slechts 35 minuten per boot van ons duikcentrum af begint het nationale park de Cerro Gordo. Snorkelen en een shallow dive zijn echt heel mooi in dit gebied. Ook zul je versteld staan van de mooie natuur welke vanaf het water perfect te zien is. De diepte varieert van 2 – 12 meter.

++ Cañuelo

De kliffen van dit strand i.c.m. de rotsbodem welke je hier aantreft zorgt voor een waanzinnig zicht in het water. Aangezien we hier in het natuurpark Cerro Gordo zijn tref je hier zeer veel via zoals scholen boquerones en sardina’s maar ook octopus. flying gurnard, steenvis, murray eels, conger eels en verder alle te verwachten vissoorten. De trip bedraagt globaal 45 minuten, maar dat is het dan ook wel waard. De diepte varieert van 2 – 12 meter. Snorkelen en shallow diving.

++ Candelabros

Op een 50 minuten varen vinden we de duikplaats Candelabros. In een kleine baai kunnen we de boot aanleggen om ter plaatse te bepalen welke koers we zullen gaan zwemmen. De wand strekt zich helemaal uit richting La Herradura en vanaf deze kant is een diepte van 12 -16 meter de beste duik welke je jezelf kunt voorstellen. Neem wel een duiklamp mee om alle leven welke zich hier in de diverse spleten bevindt goed te kunnen zien. Op deze duik kunnen we stroming verwachten, Ter plaatse gaan we dus bepalen wat te doen.

+++ Las Palomas

Op de westpunt van de baai van La Herradura vinden we las Palomas. Afhankelijk van de stroming kunnen we ervoor kiezen de “wall”  te volgen richting strand ( max diepte 10-12 meter ) of richting het westen ( 20-30 meter ) Deze plaats staat in de zomer bekend om zijn Mola Mola ( de maanvissen ) Deze plaats is niet geschikt om te snorkelen.

++ Tres Picos

Zoals de naam al doet vermoeden bestaat deze duikplaats uit 3 rechtopstaande “picos”waar je volledig door en omheen kunt zwemmen. Wolken van vis zullen je gaan begeleiden tijdens deze duik. Je kunt ervoor kiezen ondiep te gaan ( 3 – 12 meter ) of te gaan snorkelen. Dieper tot ruim 25 meter is ook mogelijk op deze duikplaats.

+++ La Calita

Iedere duikbestemming heeft zijn/haar favoriet. Bij ons is dit La Calita, deze duikplaats levert echt alles wat duiken nu juist zo mooi maakt. Diepte hier loopt erg snel door naar ruim 30 meter, ook de stroming kan hier verraderlijk zijn. Mola Mola en diverse andere grotere vissoorten worden hier met regelmaat gespot ( tonijn , barracuda’s ) Deze duikplaats ligt op 1 uur varen vanaf ons duikcentrum.

++++ Punta de Mona

Op de kop van de klif La herradura vinden we Punta de Mona. De diepte hier schiet behoorlijk door de 40 meter. Opletten dus, ook de stroming kan je meenemen. Ook hier worden met regelmaat Mola Mola en het wat grotere zeeleven gespot. Net als La Calita ligt deze duikplaats op 1 uur varen vanaf ons duikcentrum.

++Cuevas del Virgin

In de baai van Marina del Este kun het rif volgen zoals jij wil. Een ultieme duikplaats om lekker lang te duiken. De diepte varieert van 12 – 20 meter. Nauwelijks stroming dus voor iedereen behapbaar. Wat is er te zien naast de diverse grotten en overhangen, wel alles wat duiken in de Middellandse Zee zo leukt maakt kun je hier vinden, zachte koralen, octopus, steenvissen, congers, murray’s, sardina’s, boquerones, yellowtails, flying gurnard etc, etc, etc.

+ Marina

Aan het begin van het rif bijna tegen het strand aan kan er geweldig mooi gedoken en gesnorkeld worden. Ook is deze plaats uitermate geschikt voor het verzorgen van duikopleidingen. Niet getreurd voor de geoefende duiker want vanaf hier zwem je moeiteloos naar Cueva del Virgin, Fragglerock en zelf Punta del Mona. Kortom hier aanleggen is voor iedereen een feestje.

+++ Fraggle Rock

Midden in e baai vinden we Fraggle Rock een plateau op 22 meter diepte welke je eenvoudig met een afdaallijn kunt bereiken. Normaal gesproken hebben we nauwelijks stroming hier. Je kunt de “rock” volledig rondzwemmen en het plateau verder ontdekken. Ook hier kom je alle Middellandse Zeeleven tegen.